Skip to main content

Pixel Inspire presenterer den første episoden av «4K News»,  her får du servert siste nytt innen media verdenen.

Gårsdagens nyheter består av:
Olympus med sitt nye OM-D E-M1X
Canon regner med 50% nedgang i konsummarkedet
– Kamerasensor ødelagt av selvkjørende bil
– Tetena melder konkurs

Vi ønsker deg velkommen til første episode av «4K News», her forteller vi deg om det siste innen media. Alt for fotografen, videoproduksjon og grafisk design. Dersom du ønsker å sende inn et bilde som skal bli vist på neste episode av 4K News, kan du sende bildet til: Redaksjonen@4KNews.net

 

OM-D E-M1X

OM-D E-M1X er nå tilgjengelig for forhåndsbestilling hos Foto.no, dersom du i dag går inn på produktet – kan du få kameraet til kr 33 999,-.

Med på kjøpet får du en 3 timers workshop med fotograf Kai Jensen, der du vil lære nyttige funksjoner og tekniske fordeler med ditt nye kamera. Du kan også bestille kameraet fra CEWE Japan Photo, ved å trykke her.

Kameraet er beskrevet til å passe best til natur- og pressefotografene. Men dersom kameraets spesifikasjoner oppnår dine mål, så er selvsagt dette kameraet tilgjengelig for deg.

OM-D E-M1x har et innebygget ND-filter, vertikalt grep og kan ta bilder i 20 megapiksler. Kameraet kan nå opp til 80 megapiksler i «high res» funksjonen, men bare dersom kameraet står stille på f.eks. en tripod. Olympus informerer om at du skal kunne ta bilder på 50 megapiksler håndholdt i «high res», men hva dette går i bekostning på vet vi ikke helt enda.

Vi planlegger å lage en full review / anmeldelse av det nye Olympus kameraet, abonner på våre sosiale medier for å bli varslet når denne kommer ut.

 

Canon forventer 50% nedgang

Canon ser nedgang i konsummarkedet, etter kanskje endelig å ha oppdaget at de har hengt etter i markedet?

Canon ser at salget har gått ned det siste året, og regner med en nedgang på hele 50% de neste 2 årene. Er dette grunnet forbrukermarkedet selv? Eller er det fordi personer har begynt å legge mer tillit til mobilkameraet? Kanskje er det fordi at Canon ikke har hørt på etterspørselen til kundene sine over lengre tid?.

Canon kom jo ut nylig ut med Canon EOS R, som egentlig er en 5D Mark IV bare i speilløst..

Artikkelen fortsetter under bilde..

Foto: FStoppers.com – Bilde viser skadene som er påført kamerasensoren, etter å ha fotografert en selvkjørende bil.

Kamerasensor ødelagt av selvkjørende bil

Ingeniør og fotograf Jit Ray Chowdhury fikk kameraet sitt permanent pensjonert. Dette etter at en selvkjørende bil skal ha blitt fotografert.

Foto: FStoppers.com – Bilen som forårsaket skadene på Sony kameraet, her ser du den monterte laseren på taket av bilen.

Det som skjedde var at Mr. Chowdhury skulle fotografere bilen og dens egenskaper under CES 2019, i Las Vegas for 2 uker siden. I prosessen ble kamerasensoren brent av laseren til bilen so

m var på taket. Laseren har laget permanente skader i kamerasensoren. Mr. Chowdhury informerer om at dette ikke er vanlig, men at det er mulig at dette kan forekomme ved fotografering av andre biler også.

Kanskje denne ingeniør og fotograf Jit Ray Chowdhury, skulle oppfunnet ett laserfilter for fremtiden? Slik at bilfotografering fortsatt vil være mulig, med tanke på hvor high tech bilene har blitt nå.

 

Tetenal melder konkurs

Til slutt vil vi informere om en sørgelig hendelse i Tyskland. Tetenal, en av de største fotokjemikalie-produsenten i verden, har i følge «Image + Photo Contact» gått konkurs.

Selskapet har drevet i hele 172 år, og forventer å lukke dørene 1. April etter å ha fullført de siste produksjonordrene. De ansatte prøver å finne en måte å redde selskapet på, men alt er usikkert inntil videre. Dette er utrolig leit for de som fortsatt henger litt etter i den analoge teknologiverdenen, og dette er et godt eksempel på hvor fort markedet endrer seg over tid. Nå skal det jo sies at 172 år ikke er så veldig fort, men analogt er fortsatt gammelt.

 


Dette var siste nytt med 4K News, vi fortsetter neste uke og vi håper du har en fortsatt trivelig dag!

Samtidig ønsker vi å spørre dere om dette er noe dere vil se mer av, følge med på nyheter i media verdenen og høre mer om hva vi holder på med. Om dette er av interesse, vennligst gi dette innlegget en «Like», gi en kommentar også sees vi nok neste uke!

Kommentarer