Mange er ikke klar over fordelene ved å ha en rask nettside. Vi gir deg ti gode grunner til at din nettside bør være rask.

1. Kort lastetid = fornøyd bruker

Raske sider har mer enn bare utseendet med seg, de gir kunden en god brukeropplevelse i form av kort lastetid og muligheten til å surfe fra mobil eller nettbrett, selv om man surfer fra et tregt nettverk – noe svært mange gjør.

2. Høyere rangering i Google

Googles søkemotor rangerer blant annet etter lastehastighet. En rask nettside vil komme høyere opp i søketreff på Google, noe som gjør det enklere å lete frem siden din. Det hjelper lite å ha en nettside dersom kundene ikke finner den.

3. Engasjerte brukere

Det viser seg at en rask nettside gjør at brukerne besøker flere sider på ditt nettsted enn dersom nettsiden laster tregt.

4. Flere konverteringer på nettstedet

Når kundene har kommet til nettsiden er første milepæl nådd, neste steg er å få kunden til å gjøre noe mens de er der. En konvertering på nettstedet kan være at kunden foretar et kjøp, klikker på en annonse, fyller ut kontaktskjema – eller gjør noe annet som er av verdi for deg. Kunder besøker flere undersider på nettsted som har kort lastetid, altså har en rask side økt sannsynlighet for flere konverteringer.

5. Kundene forlater trege sider

Dersom nettsiden din bruker for lang tid å laste ned, mister du kunder. Nettbrukere er utålmodige og det viser seg at 40% av nettbrukere forlater sider som tar mer enn 3 sekunder på å laste.

6. Optimalisert for mobil

Med smarttelefonens inntog har også nye surfevaner kommet, kort sagt har mobilbruk på nett eksplodert. Dagens brukere surfer på nettverkene som er tilgjengelige hvor man måtte befinne seg, ofte er det snakk om mobile nettverk, som 3G eller hvor nettsider har mye lengre lastetid enn man er vant til på fastnett. En rask nettside kan kompensere for dårlige nettverksforbindelser.

7. Skill deg ut

Det er fremdeles mange som ikke følger med i timen og har trege nettsider. Dette gjelder både virksomhetene som bestiller en nettside, og de som produserer den. Blant annet viser det seg at flere av våre kunder som har raske sider, rangerer langt over sine konkurrenter i søk på Google.

8. Vær mest mulig miljøvennlig

Sider som er raske bruker mindre strøm på både server, på nettverket og på brukernes enheter. Dette er fordi datamengden blir redusert, og moderne, energieffektiv teknologi benyttes.

9. Mobil har dårligere ytelse enn PC

Det er ikke lengre vanlig at man surfer på nett kun fra PC. Hele 30-40% av all trafikk på din nettside kommer statistisk sett fra en mobil. Mobiler har mindre prosessorer og minne enn datamaskiner, og dermed laster mobiler ikke store nettsider like raskt som en PC.

10. Rustet for fremtiden

Nettsider blir stadig mer innholdsrike og tunge å laste ned, men fordi fastnettet utbedres parallelt med denne utviklingen merker vi ikke forskjell i lastehastighet – helt til vi ikke bruker fastnett. Flere og flere surfer fra mobile nettverk som er mye tregere enn fastnettet man har hjemme, men forventer likevel at nettsiden laster like kjapt. En rask side er rustet for morgendagens surfevaner.

Ønsker du en uforpliktende prat om mulighetene til din nettside? Ta kontakt med oss.

Skriv en Kommentar